Probiotica voor de hond

Probiotica Hond tegen Jeuk en Stress – 5 Tips! | Wat is het en hoe geef je het?

Er zijn allerlei soorten natuurlijke probiotica die je aan je hond kunt geven. Natuurlijke probiotica, probiotica snoepjes, gefermenteerde probiotica en probiotica poeder. Het heeft heel veel voordelen voor je hond om probiotica te geven. Hoe gezonder de darmen zijn, hoe gezonder de hond. Wist je dat probiotica kan helpen tegen jeuk? Honden met gezonde darmen hebben minder vaak last van allergieën en gevoeligheden. Ook heeft probiotica een grote invloed op de weerstand. Wist je dat probiotica ingezet kan worden bij gedragsproblemen? Probiotica wordt ook ingezet ter ondersteuning bij stress en verlatingsangst, ontzettend interessant. Hoe werkt dit precies?

In dit artikel lees je alles over probiotica voor honden, wat voor soorten er zijn en waar het allemaal goed voor is. Wij hebben de volgende probiotica voor honden in ons assortiment:

Veel shopplezier en neem gerust contact op als je vragen hebt. Je krijgt snel & persoonlijk antwoord!

Probiotica hond

Probiotica hond tegen jeuk

Wij hebben gemerkt dat het geven van probiotica bij je hond zeker tot verbetering kan zorgen als je hond last heeft van jeuk en allergieën. Wanneer een hond last heeft van jeuk en huidklachten is het aan te raden om te starten met het geven van probiotica omdat je hiermee de darmen ondersteunt. Honden waarvan de darmen optimaal werken zorgen voor een natuurlijk goed afweersysteem en deze honden zijn minder vatbaar voor jeuk en allergieën. Er zijn allerlei soorten probiotica waaronder probiotica snoepjes voor honden. Wanneer je kiest voor probiotica voor je hond kies dan een natuurlijke probiotica, dit is namelijk de meest gezonde keuze.

Wetenschappelijk is het onderzocht dat als je probiotica aan je hond geeft op jonge leeftijd, dit kan zorgen dat een hond op latere leeftijd minder snel een allergie ontwikkeld. Vermoedelijk speelt daarin ook de darmparasiet giardia een rol. Giardia kan namelijk zorgen dat de darmen aangetast worden en een hond een allergie ontwikkelt. Wanneer je probiotica aan je hond geeft kan je giardia voorkomen op jonge leeftijd.

Probiotica hond jeuk ervaringen

Probiotica hond allergie gras pollen ervaringen

Probiotica tegen stress bij honden

De hersenen en de darmen zijn verbonden via de Nervus Vagus, een lange zenuw die door het lichaam loopt. In de darmen worden door goede bacteriën stoffen aangemaakt (hormonen en neurotransmitters zoals serotonine) die grote invloed hebben op gedrag van een hond, via de darmen bereiken deze stoffen namelijk de hersenen.

Zijn er niet voldoende goede bacteriën in de darmen waardoor er te weinig serotonine wordt aangemaakt, dan kan een hond zich angstig gaan voelen. Als het darm microbioom niet in balans is, bijvoorbeeld omdat de goede bacteriën er weinig tot niet zijn, dan worden deze goede stoffen en hormonen niet (voldoende) aangemaakt. Het stresssysteem wordt geactiveerd en daarbij worden stresshormonen zoals cortisol aangemaakt, dit kan leiden tot angst, stress en zelfs een depressie.

Het is een vicieuze cirkel. Want door angst en stress is er een verhoogde afgifte van stresshormonen zoals cortisol, en deze stresshormonen zijn direct weer gelinkt aan een verminderde darmwerking (zoals lekkende darmen). En door de verminderde darmwerking worden er weer minder goede stoffen aangemaakt die ervoor zorgen dat je je minder gestrest voelt.

Dit kan je oplossen door een hond probiotica te geven, zodat de goede darmbacteriën de overhand krijgen in de darmen en hierdoor weer de juiste stofjes worden aangemaakt die een hond nodig heeft om zich minder angstig en gestrest te voelen. Probiotica kan dus een grote invloed in angstig en gestrest gedrag van honden hebben.

Probiotica bij verlatingsangst

Probiotica is absoluut een goed supplement om in te zetten als een hond verlatingsangst is en je daarnaast intensief gaat trainen met je hond. Bij verlatingsangst heeft een hond constant veel stress, wat een negatieve invloed heeft op de goede darmbacteriën en daardoor ook invloed heeft op de aanmaak van serotonine. Zorg ervoor dat de hond weer goede darmbacteriën heeft waardoor er meer serotonine aangemaakt kan worden, waardoor de hond zich minder angstig voelt.

Probiotica is geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat de verlatingsangst opeens verdwenen is, maar het is een middel dat je ter ondersteuning kunt inzetten bij verlatingsangst. Gezonde darmen zijn van grote invloed zijn op angststoornissen en depressiviteit, ook bij mensen. Bij honden staan de onderzoeken nog in de kinderschoenen maar zeker met veelbelovende resultaten.

Waarom probiotica aan je hond geven?

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om probiotica aan je hond te geven.

Als eerst zorgt probiotica voor gezonde darmen. Probiotica staat erom bekend gezonde darmbacteriën te bevatten, waardoor de darmflora positief beïnvloed wordt. Goede darmbacteriën zijn van groot belang voor gezonde darmen. In de darmen worden allerlei belangrijk stoffen zoals hormonen en neurotransmitters aangemaakt, die essentieel zijn voor de gezondheid van je hond. Goede probiotica, speciaal gemaakt voor honden, zorgt voor een goede gezondheid en een optimale weerstand bij je hond.

Daarnaast heeft probiotica een positief effect op de vertering van voedsel bij honden. Kan jouw hond niet goed tegen bepaalde voeding, vaak diarree of verteert hij zijn eten niet goed? Je kunt dan gaan werken aan de oorzaak. Veel dierenartsen schrijven licht verteerbare hondenbrokken aan maar doen vervolgens niet aan de oorzaak. Hoe komt het dat de hond zijn voeding niet goed kan verteren? Je kunt probiotica aan je hond geven om zo de oorzaak aan te pakken en je hond écht te helpen bij dit probleem, in plaats van aan symptoombestrijding doen.

Probiotica prebiotica veendrenkstof hond

Het lijkt raar: veendrenkstof. Dit is super gezonde speciale modder. Hartstikke goed voor de maag én darmen.

Een ander voordeel van probiotica voor honden is dat het zorgt voor een beter immuunsysteem. Probiotica bevat allerlei kleine gezonde bacteriën die de darmen bereiken en daar zorgen voor gezondere darmen en een betere spijsvertering. Hoe gezonder de darmen zijn hoe beter een hond bestand is tegen virussen, bacteriën en infecties. Honden die probiotica krijgen hebben een betere afweer dan honden die geen probiotica krijgen.

Bovendien heeft probiotica een positief effect op de huid en vacht van de hond. Honden met allergieën en huidklachten hebben veel baat bij probiotica. Doordat het immuunsysteem een boost krijgt, zie je dat veel honden met allergieën (zowel omgevingsallergieën als voedselallergieën) een stuk minder last krijgen van jeuk en allergische reacties.

Wist je dat veel honden een allergie hebben door giardia? Dit is een darmparasiet die de darmwand aantast en daardoor het darm-milieu serieuze schade aanbrengt. Honden kunnen hier na jaren nog last van hebben. Veel honden die op jonge leeftijd giardia hebben gehad hebben last van een voedselallergie. Probiotica kan in dat geval ook een erg fijn product zijn en goed helpen! Lees meer over giardia bij honden.

Als laatste is probiotica voor de hond aan te raden in stressvolle situaties. Dit komt omdat belangrijke neurotransmitters die zorgen voor een veilig en ontspannen gevoel worden aangemaakt in de darmen en in de hersenen. Deze neurotransmitters zijn onder andere GABA. dopamine, noradrenaline en serotonine. Serotonine is bijvoorbeeld het gelukshormoon, waarvan 95% wordt aangemaakt in de darmen.

Er wordt steeds meer bekend over de brain-gut connectie. De darmen bevatten goede bacteriën die zorgen voor de aanmaak van deze neurotransmitters, maar dan moet je deze goede bacteriën wel hebben. Probiotica bevat deze gezonde bacteriën. Geef je hond daarom zeker probiotica als je weet dat je hond stress heeft, zoals Oud & Nieuw, een dierenartsbezoek of een verhuizing. Begin hier het liefst een paar weken van te voren mee, zodat de probiotica kan opbouwen.

Prebiotica hond probiotica hond

Veendrenkstof (links) en Bokashi (rechts)

Wat voor probiotica voor de hond?

Hieronder bespreken we welke soorten probiotica voor honden wij aanraden:

Bokashi probiotica hond

Bokashi is een soort probiotica voor honden en werkt fantastisch ter ondersteuning van de darmflora en is onder de hondenbaasjes al jaren bekend en erg populair. Dit product staat met stip op nummer één. Bokashi is een van de beste producten die je aan je hond kunt geven als je opzoek bent naar natuurlijke én gezonde probiotica. Het is volledig ecologisch geteeld,  onbespoten en bevat geen toevoegingen. Het is 100% puur natuur.

We zijn Bokashi gaan geven aan onze hond toen ze ontzettend veel hondenpoep at. Dit eetgedrag werd een stuk minder en tegenwoordig eet ze ook geen modder, takjes en poep meer. Wanneer we merken dat ze hondendrollen toch weer interessant vindt dan is het weer tijd voor een kuurtje Bokashi, wat wij samen geven met veendrenkstof.

Er zijn veel mensen die Bokashi en veendrenkstof geven wanneer hun hond allergisch is, of dit nu een omgevingsallergie of voedselallergie is, dat maakt niet uit. Deze producten samen ondersteunen namelijk de weerstand en hoe beter de weerstand, hoe minder last een hond heeft van allergieën. Het is absoluut de moeite waard om te geven als je hond last heeft van klachten, máár ook om preventief te geven.

Ervaringen probiotica hond

Probiotica hond Bokashi

Probiotica hond Bokashi

Waterkefir Probiotica hond

Boil & Broth Waterkefir voor honden, een super gezonde probiotica. Kefir is voor honden erg goed, het bevat probiotica die essentieel is voor goede darmbacteriën. Waterkefir kan ondersteunend helpen wanneer en hond last heeft van jeuk, allergieën, een lage weerstand of andere lichamelijke ongemakken die beïnvloed worden door de weerstand.

Er zit 250ml in een flesje. Deze waterkefir voor honden bevat 97.000.000.000 Lactobacillus (probiotica) per liter, dit zijn 97.000.000 goede bacteriën per 1ml. Dit houdt in dat je niet veel van de waterkefir aan je hond of kat hoeft te geven, met 1ml geef je al veel goede darmbacteriën en gisten.

Probiotica hond waterkefir kefir

Probiotica hond waterkefir

Puur Probiotic

Puur Probiotic voor honden en katten bevat goede darmbacteriën, die van groot belang zijn voor een goede gezondheid en een optimale weerstand. Goede darmbacteriën zijn van groot belang voor een goede gezondheid en optimale weerstand. De bacteriestammen worden gevriesdroogd en wanneer er vocht bij komt worden ze geactiveerd.

De bacteriestammen in de Puur Probiotica zijn speciaal geselecteerd zodat ze goed de maag kunnen passeren zonder gedood te worden door het maagzuur. De bacteriestammen in dit product bevatten bij productie 0,85 miljard CFU (levensvatbare kiemen) per gram.

Probiotica hond Puur Probiotic

Probiotica hond Puur Probiotic

Bottenbouillon hond als probiotica

Bottenbouillon (bone broth) voor de hond is ontzettend gezond. Zowel voor mensen maar ook voor honden. Het is best een karwei om het zelf te maken, hier ben je echt heel wat uren voor aan het koken.Bottenbouillon wordt gemaakt door botten urenlang (minstens 12 uur tot 24 uur) te laten pruttelen op het vuur waardoor gezonde voedingsstoffen vrij komen.

Bottenbouillon is o.a. goed voor de weerstand, een gezonde darmflora, het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen en heeft darm genezende resultaten. De bottenbouillons van Bone & Broth hebben bewezen resultaten bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van het darmmicrobioom bij honden en andere dieren.

Probiotica hond bottenbouillon

Probiotica hond bottenbouillon

Organimal Darmen in Balans probiotica hond

Organimal Darmen in Balans stimuleert een goede darmwerking en bevordert de darmflora van jouw hond zonder nare bijwerkingen. Het is een effectieve natuursupplement met een uitgebalanceerde samenstelling bestaande uit de meest essentiële ingrediënten voor het darmstelsel van de hond. Het bevat o.a. hoogwaardige probioticaprebiotica, tannine en psylliumvezel. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij alle Organimal producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

Probiotica hond organimal darmen in balans

Probiotica hond organimal darmen in balans

Konijnen oren met vacht

Gedroogde konijnenoren zijn een veilige snack om aan je hond te geven en niet gevaarlijk. Het is een snack die niet zo hard is maar waar een kleine tot middelgrote hond wel even op kan kluiven. Doordat konijnenoren vacht bevatten, is het ook nog eens heel gezond voor de darmen en werkt het als een soort probiotica. Ongezond of gevaarlijk is het zeker niet, omdat het een natuurlijke gedroogd product is zonder toevoegingen kan je dit met gerust hart aan je hond geven.

Probiotica hond konijnenoren

Probiotica hond konijnenoren

Paardenoren met vacht

Onze gedroogde paardenoren met vacht worden op natuurlijke wijze gedroogd en bevatten géén toevoegingen, 100% puur natuur. Ze zijn mooi groot en het haar heeft een belangrijke functie: een paardenoor borstelt de maag en geeft een goede probiotica af en in dikke darm. Het is een vetarme snack / kluif, ideaal voor honden die op dieet zijn. Bestaat uit 100% paard uit de EU.

Probiotica hond paardenoren

Probiotica hond paardenoren

Probiotica snoepjes hond

Er zijn tegenwoordig ook probiotica snoepjes voor je hond te krijgen. Dit zijn probiotica darmsnoepjes speciaal gemaakt voor honden. Omdat je de probiotica snoepjes minstens drie volle maanden moet geven kan het even duren voordat je resultaat ziet bij je hond. Niet elke hond vindt het even lekker (maar dat is bij andere probiotica ook zo, smaken verschillen). Onze voorkeur heeft een natuurlijkere probiotica zoals Bokashi, omdat dit volledig ecologisch geteeld, onbespoten en helemaal organisch is.

Probiotica hond bijwerkingen

Er kunnen ook bijwerkingen of nadelen zijn als je probiotica aan je hond geeft. Over het algemeen komt het niet vaak voor, maar wij krijgen af en toe berichten van honden die de eerste week wat dunne ontlasting of diarree krijgen. Vaak is deze bijwerking niets om je zorgen om te maken. Je kunt dan het beste eerst 3 dagen stoppen met geven en daarna heel rustig opbouwen. Begin dan met de helft of 1/3 van de aanbevolen dosering (bij bokashi wordt de eerste week sowieso de helft aangeraden, dus je kunt dan 1/4e geven). 

Het kan ook zo maar zijn dat de hond net wanneer je begint met probiotica een virusje heeft opgelopen. Stop bij diarree daarom met geven, wacht af tot de hond geen diarree meer heeft en bouw dan heel rustig op. Vaak gaat dit dan wel goed.

Het kan zijn dat de hond moet wennen aan de probiotica, zeker als hij zulke supplementen niet gewend is. Diarree kan ook komen wanneer de probiotica zorgt voor een ontgiftingsproces. Dit houdt in dat het lichaam afvalstoffen kwijt wil raken (en in de meeste gevallen zorgt dit voor diarree). 

Wanneer je rustig hebt opgebouwd, 1/3e of 1/4e van de aanbevolen dosering geeft en de hond blijft erge diarree houden dan raden wij aan om te stoppen met het product en na een rustperiode een andere probiotica te proberen. Advies vragen bij je dierenarts kan zeker ook geen kwaad.

Probiotica voor honden bestellen bij Dierenoppas Amersfoort

Bij de webshop van Dierenoppas Amersfoort staan we voor kwaliteit, niet voor niets hebben wij veel terugkerende klanten die bij ons probiotica voor hun hond bestellen. Wanneer je bij ons bestelt, profiteer je (naast vele aanbiedingen) van de volgende voordelen:

  • Bekijk onze reviews, ervaringen en beoordelingen op Trustpilot en Google
  • Uniek assortiment met hondenproducten
  • Wij doen er alles aan om je bestelling snel te versturen (1-2 werkdagen)
  • Alle bestellingen worden zorgvuldig ingepakt
  • Je kunt ons altijd mailen, zelfs in het weekend
  • Ben je niet tevreden? Laat het weten. Dan zoeken we een passende oplossing
  • Veilig betalen met iDeal of Paypal

Bekijk ook de Facebookpagina en de Instagram van Dierenoppas Amersfoort!

De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch of diergeneeskundig advies. Dierenoppas Amersfoort is niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van ziekten. Als uw huisdier een medische aandoening heeft, of u vermoedt dat uw huisdier een medische aandoening heeft, wordt u dringend verzocht uw dierenarts te raadplegen. Medische aandoeningen kunnen alleen worden gediagnosticeerd door een erkende dierenarts. Resultaten kunnen variëren. De supplementen zijn niet bedoeld voor menselijke consumptie. Raadpleeg uw dierenarts over elke verandering in behandeling of aanvulling.

Volg ons op Facebook en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *