Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Leuk dat je een kijkje neemt op de site van Dierenoppas Amersfoort! Mijn naam is Lisanne, al van jongs af aan ben ik dol op dieren. Vanaf vijfjarige leeftijd liet ik samen met de buurvrouw hun Rottweiler uit. Omdat ik zelf geen hond mocht, liet ik toen ik zes jaar was elke dag zelf een buurhondje uit, een Kooikerhondje genaamd Doede. Ik was gek op dat beestje! In de jaren daarna heb ik alle honden uit de buurt uitgelaten en toen ik 16 was kreeg ik mijn eigen eerste hond: een Labrador teefje Sienna!

Naarmate ik ouder werd, werd ik steeds meer gevraagd of ik honden uit kon laten en voor dieren kon zorgen als mensen weg waren. Daarmee was het idee om hier professioneel mee aan de slag te gaan geboren: in 2016 is het bedrijf Dierenoppas Amersfoort opgericht. In eerste instantie voor het oppassen, uitlaten en hondentraining. 

Na 2020 hebben we besloten om ons volledig te focussen op de webshop gericht op het welzijn van honden. De producten die wij verkopen daar staan wij zelf ook 100% achter. In 2022 is mijn vriend Tristan mede-eigenaar geworden. Inmiddels werken we hier met een team en kan je bij de klantenservice ook contact hebben met Heidi, Anouk, Aurelia of Wendy.

Opleidingen hondengedrag

In juni 2015 studeerde ik af aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO). Tijdens het volgen van deze opleiding, merkte ik dat ik liever met dieren werk. Door mijn passie startte ik in september 2015 met de opleiding voor hondengedragsdeskundige bij de Natural Dogtrainer Education van Calming Signs.

Deze opleiding is gebaseerd op de visie van de Noorse hondentrainer Turid Rugaas en past helemaal bij mij: op een natuurlijke, rustige en positieve manier met honden omgaan. Inmiddels heb ik na deze opleiding nog vele cursussen, lezingen en opleidingen gevolgd omtrent hondengedrag. Hondengedrag vind ik ontzettend interessant en hier heb ik echt mijn passie in gevonden. Mijn kennis deel ik graag, bijvoorbeeld in de gratis artikelen en in mijn boekje: “Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden“.

Dierenverzorging aan huis

Vanaf 2010 verzorg ik regelmatig dieren van kennissen en buren wanneer zij met vakantie gaan of een dagje weg zijn. Na hier professioneel mee aan de slag te zijn gegaan heeft mijn kennis en ervaring zich inmiddels uitgebreid naar allerlei dieren: honden, katten, knaagdieren, vissen, vogels, reptielen en ook boerderijdieren zoals varkentjes (hartstikke leuk!). Huisdieren hebben minder stress wanneer zij in hun eigen omgeving verblijven en er elke dag een vaste oppas komt om hen te verzorgen en aandacht te geven. In 2022 heb ik besloten om te stoppen met de kattenoppas en dierenoppas.

Opleidingen & bijscholing

2023 Giardia, Health & Bahaviour bij Amber Batson

2018 Dog agression course bij Amber Batson

2017 Seminar Verlatingsangst bij Amber Batson

2017-2018 Opleiding Welzijn met de hond bij Feedback

2017 Lezing Homeopathie bij Liesbeth Ellinger

2017 Cursus How2talk2dogs bij Angelique Kuijk

2017 Lezing Hond en voeding bij Petra Driesen

2017 Lezing Teambuilding & quality time bij Michelle Vrolijk

2017 Lezing Pijn en gedrag van honden bij Michelle Vrolijk

2017 Lezing Casework studies bij Michelle vrolijk

2016 Lezing Neuswerk en speuren bij Michelle Vrolijk

2016 Lezing Pup en herplaatshond bij Michelle vrolijk

2016 Lezing Blafgedrag bij Michelle vrolijk

2016 Seminar Kalmerende Signalen 2.0 bij Turid Rugaas

2016 Seminar Problem Solving bij Turid Rugaas

2016 Lezing Castratie en sterilisatie bij Petra Driesen

2016 Lezing Trainingsvrij opvoeden bij Petra Driesen

2016 Cursus Hond & Gedrag deel 1 bij Petra Driesen

2016 Lezing Kattengedrag: Help! Mijn kat plast naast de bak! Bij Pet Wellness Center Amersfoort

2016 Workshop BAT (behavior adjustment training). Hoe help je een reactieve hond? Door Monique Bladder

2016 Lezing BAT (behavior adjustment training). Hoe help je een reactieve hond? Door Monique Bladder

2015-2016 Opleiding voor hondengedragsdeskundige Natural Dogtrainer Education bij Calming Signs

2015 Workshop Hondernemen bij Monique Appels

2015 Diploma HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht

2014 Cursus Recallers 5.0 bij Susan Garrett

2014 Lezing Angst bij honden bij Monique Bladder

2013 Workshop Impulscontrole bij Liesbeth Hogendoorn

2012 Lezing De ideale hondenbaas bij Angelique Kuijk

 
error: Op alle tekst en foto\'s rust copyright

Schrijf je in op de nieuwsbrief

en ontvang handige informatie en leuke huisdieren tips

Je bent nu ingeschreven op de nieuwsbrief