EMX keramische tekenband natuurlijke tekenband kralen hond

Keramische tekenband met EM-X keramiek – Werkt dat nou echt?!

Sinds een aantal jaar zijn wij bezig met het ontwikkelen van onze No Ticks EM-X™ kralenband: de natuurlijke anti-tekenbanden met keramische kralen. Het is een tekenband voor honden op natuurlijke basis (en voor katten maken we ze ook, met elastiek erin en een speciale sluiting). De kralenbandjes bevatten originele EM-X keramiek die wij uit Japan halen. Regelmatig krijgen wij de vraag: die natuurlijke tekenband, werkt dat nou echt?!

Omdat onze hond epilepsie heeft, waren wij opzoek naar een product wat wij veilig konden gebruiken tegen teken. Na een lange zoektocht kwamen we EM-X keramiek tegen en hebben wij dit getest bij onze hond. Afgelopen paar jaar hebben wij (en vele hondenbaasjes die bij ons besteld hebben) gemerkt dat de natuurlijke tekenbandjes bij veel honden goed werkt. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben, daarover lees je hieronder meer.

In het hele plaatje over tekenbestrijding is gebleken dat een goede weerstand belangrijk is. Honden met een goede weerstand hebben van nature minder last van teken en andere parasieten. De natuurlijke No Ticks EM-X™ tekenband kan zorgen voor een betere weerstand bij honden.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Teken zullen zich niet tot minder snel hechten aan de huid. Sommige honden worden door de kralen evenwichtiger en rustiger. Ook merken sommige eigenaren op dat de vacht van hun hond meer glanst en zachter wordt.

EM keramiek komt van oorsprong uit Japan. Het is in vele sectoren populair, zo wordt het veel gebruikt om de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen & dieren te verhogen. Het wordt onder andere gebruikt in de landbouw om grond vruchtbaarder te maken en in aquaria om water te zuiveren

Op de site bij ‘beoordelingen’ kun je ervaringen lezen van andere hondenbaasjes over de No Ticks EM-X™ kralenband. Niet voor niets komen de meeste klanten bij ons door mond-tot-mond reclame omdat ze tevreden zijn. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben in hoeverre een natuurlijke tekenband goed werkt, lees hieronder verder.

Het juiste aantal échte EM-X keramische kralen

Tegenwoordig is er een wildgroei aan aanbieders, maar niet elk bandje is origineel en werkt ook echt. Zo is het ten eerste belangrijk dat je het juiste aantal originele authentieke EM-X keramische kralen bij jouw hond om hebt. Afgelopen jaren zijn wij daarachter gekomen en zijn wij opzoek gegaan naar de ideale combinatie van het juiste aantal kralen.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Heb je te weinig EMX kralen aan de anti-tekenbandjes zitten dan werkt het niet. Bij te veel kralen kunnen honden onrustig, sloom of misselijk worden. Wij hebben ervaren dat té veel kralen niet werkt, integendeel. Te veel kralen kunnen zeker een averechtse werking hebben. 

Belangrijk is dat de kralen de vacht raken. Soms zie je bandjes waarvan de kralen helemaal lijken ingepakt te zijn met koord, waardoor de kralen de vacht niet raken, omdat het koord zo dik is.

Verder is het belangrijk is dat er authentieke EMX kralen gebruikt worden. Zo halen wij zelf de  originele EM-X kralen uit Japan, waar ze ontwikkeld zijn en gemaakt worden. Er zijn veel EM kralen in omloop en niet alles is EM-X. Ook zijn er kralen te koop die er héél erg op lijken, maar van een goedkope Chinese handelssite komen. Is de prijs van een natuurlijk EMX tekenbandje erg goedkoop, dan kan je je afvragen hoe dat kan.

Wat als de EMX kralenband / Tekenband niet werkt bij mijn hond?

Over het algemeen werkt het bandje na 2-3 weken optimaal (dat wisselt per hond) bij 24/7 dragen. Er zijn mensen die ook goede ervaringen hebben wanneer zij het bandje enkel omdoen tijdens toezicht (bijvoorbeeld vanwege de veiligheid). De bandjes zijn verstelbaar en worden groter mocht een hond ergens aan blijven haken. 

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Het kan zijn dat er mensen zijn die zeggen dat de tekenband niet werkt bij hun hond, maar waar komt dat bandje precies vandaan, worden er voldoende kralen gebruikt, niet te weinig én niet te veel. En zijn het originele EM-X kralen?

Het is ook van belang naar de hond te kijken. De keramische kralen in de  tekenband kunnen voor meer balans zorgen bij honden. Zo zijn er honden die evenwichtiger worden, beter in hun vel gaan zitten en het belangrijkste: de weerstand gaat omhoog. Hoe beter de weerstand, hoe minder aantrekkelijk voor teken en vlooien. 

Het is altijd bijzonder om te zien, dat twee honden van hetzelfde gezin gaan wandelen, precies hetzelfde pad volgen (en door de bosjes gaan) en de ene hond onder de teken zit en de andere vrijwel niet. Vaak komt dit door de weerstand, de ene hond heeft een betere weerstand en is minder aantrekkelijk voor teken.

Heeft een hond een hele lage weerstand (denk aan extreem veel stress, narcose, antibiotica, verkeerde voeding, ziekte) dan kan het even duren voordat de kralenband effectief werkt omdat de kraaltjes dan extra hard moeten werken.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Is een natuurlijke tekenband van EM-X keramische kralen duur of goedkoop?

Een natuurlijke tekenband met EM-X keramiek is een bandje die jarenlang mee gaat. De steentjes hebben een jarenlange werking en is daarom in aanschaf niet zo prijzig. Reken maar uit wat één bandje van 20-25 euro kost per jaar/maand als je er een paar jaar mee doet.

Hou er wel rekening mee, dat de steentjes van keramiek zijn en er daardoor wel eens een kraaltje kan sneuvelen. Bijvoorbeeld als een hond hard krabt met de achterpoten of er tijdens het spelen eens in gebeten wordt. Ook kan het koord kapot, honden krijgen immers alles kapot met hun tandjes, zelfs autogordels bijten ze met gemak door. 

Geeft een Keramische tekenband 100% garantie?

Net als bij producten die wel chemicaliën bevatten, kan de natuurlijke tekenband met EM-X keramiek geen 100% garantie bieden. Bij de meeste honden werken de bandjes goed, belangrijk is ook om het bandje elke 2-3 weken onder de koude kraan af te spoelen en schoon te maken en vervolgens een half uurtje (geen 24 uur zoals sommige sites zeggen) in de zon laten drogen. Gebruik géén zeep bij de natuurlijke anti-tekenband. Wanneer je de hond wast, doe dan de band af. Zeep kan namelijk de werking verminderen.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

In de winter kan je de tekenband een half uurtje onder een UV-lampje voor bijvoorbeeld je nagels leggen. Merk je dat er éxtreem veel teken in jouw omgeving zitten en de tekendruk zo hoog is dat het bandje niet voldoende werkt, dan kan je ook andere natuurlijke producten combineren. Denk aan de STOP! druppels of schapenvet met knoflook

Bekijk ook de Facebookpagina van Dierenoppas Amersfoort.

Benieuwd naar andere blogs? 

[BLOG] Maar dat hoort toch zo? Snuffelbehoefte van de hond
[BLOG] Wat jij nog niet wist over het wandelen met een lange riem
[BLOG] Hoe vind je een goed hondentuig? Dit wist jij niet! 
[BLOG] Yakstaven, is het allemaal wel zo goed?

Een gedachte over “Keramische tekenband met EM-X keramiek – Werkt dat nou echt?!

  1. Manon Koster schreef:

    Wij hebben nu sinds een maand een bandje om en gisteren hebben we inderdaad één teek ontdekt, terwijl we ook preventief behandelen via de dierenarts dus eigenlijk dubbel beschermd en nog niet 100% gegarandeerd.. Jammer want het zijn wel erg dure middelen die je aanschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *