EMX keramische tekenband natuurlijke tekenband kralen hond

Werkt het echt?! De Keramische Anti-Tekenband met EM-X kralen Hond

Sinds een aantal jaar zijn wij als bezig met het ontwikkelen van onze No Ticks EM-X kralenband anti-tekenketting: de originele natuurlijke anti-tekenbanden met keramische EMX kralen. Een keramische tekenband is een anti-teken halsband voor honden op natuurlijke basis. De kralenbandjes bevatten originele EM-X keramiek die wij uit Japan halen. Regelmatig krijgen wij de vraag: “die natuurlijke tekenketting, werkt dat nou echt of is het onzin?!” In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Inhoudsopgave

De EM-X keramiek tekenband voor honden

Omdat onze hond epilepsie heeft, waren wij opzoek naar een product wat wij veilig konden gebruiken tegen teken. Na een lange zoektocht kwamen we EM-X keramiek tegen en hebben wij deze teken halsband getest bij onze hond. Onze hond heeft namelijk epilepsie en mag geen chemische anti-teken en vlooienmiddelen toegediend krijgen. De oplossing hiervoor bij onze was de tekenband met EM kralen.

EM kralen teken hond onzin kwakzalverij of werkt het echt

Afgelopen paar jaar hebben wij, en vele hondenbaasjes die bij ons besteld hebben, gemerkt dat de natuurlijke tekenbandjes bij veel honden goed kan werken. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben, daarover lees je hieronder meer. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat EM kralen tegen teken werken, dit komt omdat hier tot nu toe nog geen onderzoek naar gedaan is.

Review natuurlijke tekenband en natuurlijke tekendruppelsErvaring tekenband em kralen tevreden klantNu geen last meer van teken met de em keramische bandKlant was sceptisch maar het werkt echt keramische vlooienbandKlant sceptisch over anti tekenband ervaringDrie honden nu geen last van teken meer

Er zijn wel veel ervaringen van baasjes die de tekenketting gebruiken en hier positief over zijn. In het hele plaatje over tekenbestrijding is gebleken dat een goede weerstand belangrijk is. Honden met een goede weerstand hebben van nature minder last van teken en andere parasieten. Veel baasjes hebben opgemerkt dat na het dragen van de natuurlijke No Ticks EM-X™ tekenband de weerstand van hun hond is omhoog is gegaan.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek kleur turquoise & grijs

Werkt het echt?

Een keramische kralen hebben echt een werking. Afgelopen jaren zijn wij bezig geweest met allerlei soorten tekenbandjes, in allerlei maten en hebben we ook de werking uitgetest met het aantal kralen. Veel mensen denken dat zo’n EM keramisch bandje niets doet en geen werking heeft. Maar wij kregen in het verleden af en toe een bericht van hondenbaasjes die opmerkten dat hun hond door het bandje wat slomer was en niet zo levenslustig was als normaal.

Wat bleek? Bij te veel kralen aan het bandje kan een hond hierop reageren. En dan niet zo zeer dat het bandje kwaad kan (het bevat geen chemische stoffen) maar de kralen bevatten een bepaalde resonantie. Sommige honden die heel gevoelig zijn kunnen dit merken bij té veel kralen.

De oplossing? Wanneer een baasje dit opmerkt was de oplossing simpel: haal er 1-2 kralen uit en de hond was weer zijn eigen vrolijke zelf. Wij letten daarom goed op het aantal kralen aan het bandje. Soms zien wij wel eens tekenbanden van andere webshops voorbij komen met erg veel kralen.. Té veel is niet goed. Daarom zijn wij blij dat wij ondertussen goed weten wat werkt en niet.

Wat merken hondenbaasjes op wanneer hun hond de keramische tekenketting draagt?

Ook merken baasjes dat teken zich niet tot minder snel hechten aan de huid van hun hond. Sommige honden worden door de kralen evenwichtiger en rustiger. Ook merken sommige eigenaren op dat de vacht van hun hond meer glanst en zachter wordt. EM keramiek komt van oorsprong uit Japan.

Het is in vele sectoren populair, zo wordt het veel gebruikt om de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen & dieren te verhogen. Het wordt onder andere gebruikt in de landbouw om grond vruchtbaarder te maken en in aquaria om water te zuiveren. Op de site bij “beoordelingen kun je ervaringen lezen van andere hondenbaasjes over de No Ticks EM-X™ kralenband.

Keramische natuurlijke tekenband ervaring hond lange dikke vachtKeramische tekenband ervaring en stop druppelsAnti-tekenband met gif voor hondTekenband met stop druppels werkt het echt

Niet voor niets komen de meeste klanten bij ons door mond-tot-mond reclame omdat ze tevreden zijn. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben in hoeverre een natuurlijke tekenband goed werkt, zoals het opladen van de EM kralen. Lees hieronder verder.

Het juiste aantal échte EM-X keramische kralen bij een tekenketting voor honden

Tegenwoordig is er een wildgroei aan aanbieders, maar niet elk bandje is origineel en werkt ook echt. Sommige mensen kopen een bandje die niet goed werkt en dan vinden die het onzin. Het is ten eerste belangrijk dat je het juiste aantal originele authentieke EM-X keramische kralen bij jouw hond om hebt, niet te veel en niet te weinig.

Ten eerste: wat is het juiste aantal kralen per tekenband / hoeveel em kralen gebruik je per kg? Heb je te weinig EMX kralen aan de anti-tekenbandjes zitten dan werkt het niet. Bij te veel kralen kunnen honden onrustig, sloom of misselijk worden. Wij hebben ervaren dat té veel kralen niet werkt, integendeel.

Te veel kralen kunnen zeker een averechtse werking hebben.  Afgelopen jaren zijn wij daarachter gekomen en zijn wij opzoek gegaan naar de ideale combinatie van het juiste aantal kralen om te zorgen voor een goede tekenketting voor honden.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek kleur legergroen

Ten tweede is het belangrijk dat de kralen de vacht raken. Soms zie je een tekenketting waarvan de kralen helemaal lijken ingepakt te zijn met koord, waardoor de kralen de vacht van de hond niet raken, omdat het koord zo dik is. Of juist een tekenketting waarbij de kralen helemaal niet beschermd worden door koord, maar gewoon aan het koord geregen zijn, waardoor ze veel sneller kapot gaan.

Ten derde is het belangrijk is dat er authentieke EMX kralen gebruikt worden. Zo halen wij zelf de  originele EM-X kralen uit Japan, waar ze ontwikkeld zijn en gemaakt worden. Sommige mensen vinden EM kralen onzin omdat ze er geen goede ervaringen mee hebben.

Er zijn veel EM kralen in omloop en niet alles is originele EM-X. Ook zijn er EMX kralen te koop die er héél erg op lijken, maar van een goedkope Chinese handelssite komen. Is de prijs van een natuurlijk EMX tekenbandje erg goedkoop, dan kan je je afvragen hoe dat kan.

Wat als de EMX kralenband niet werkt bij mijn hond? – natuurlijke tekenband zin of onzin?

Over het algemeen werkt het bandje na 2-3 weken optimaal (dat wisselt per hond) bij 24/7 dragen. Er zijn mensen die ook goede ervaringen hebben wanneer zij het bandje enkel omdoen tijdens toezicht (bijvoorbeeld vanwege de veiligheid). De bandjes zijn verstelbaar en worden groter mocht een hond ergens aan blijven haken.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek kleur roze & neonroze

Het kan zijn dat er mensen zijn die zeggen dat de tekenband niet werkt bij hun hond, maar waar komt dat bandje precies vandaan, worden er voldoende kralen gebruikt, niet te weinig én niet te veel. En zijn het originele EM-X kralen?

Het is ook van belang naar de hond te kijken. De keramische kralen in de  tekenband kunnen voor meer balans zorgen bij honden. Zo zijn er honden die evenwichtiger worden, beter in hun vel gaan zitten en het belangrijkste: de weerstand gaat omhoog. Hoe beter de weerstand, hoe minder aantrekkelijk voor teken, vlooien en luizen.

Het is altijd bijzonder om te zien, dat twee honden van hetzelfde gezin gaan wandelen, precies hetzelfde pad volgen (en door de bosjes gaan) en de ene hond onder de teken zit en de andere vrijwel niet. Vaak komt dit door de weerstand, de ene hond heeft een betere weerstand en is minder aantrekkelijk voor teken.

Heeft een hond een hele lage weerstand (denk aan extreem veel stress, narcose, antibiotica, verkeerde voeding, ziekte) dan kan het even duren voordat de kralenband effectief werkt omdat de kraaltjes dan extra hard moeten werken.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Labradoodle puppy met de natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek 

Is een natuurlijke tekenband van EM-X keramische kralen duur of goedkoop?

Een natuurlijke tekenband met EM-X keramiek is een bandje die jarenlang mee gaat. De steentjes hebben een jarenlange werking en is daarom in aanschaf niet zo prijzig. Reken maar uit wat één bandje van 20-25 euro kost per jaar/maand als je er een paar jaar mee doet.

Hou er wel rekening mee, dat de steentjes van keramiek zijn en er daardoor wel eens een kraaltje kan sneuvelen. Bijvoorbeeld als een hond hard krabt met de achterpoten of er tijdens het spelen eens in gebeten wordt. Ook kan het koord kapot, honden krijgen immers alles kapot met hun tandjes, zelfs autogordels bijten ze met gemak door.

Ervaringen & reviews van de natuurlijke keramische EM-X tekenband

Wat zijn de ervaringen en reviews van de natuurlijke keramische tekenband? Net als bij producten die wel chemicaliën bevatten, kan de natuurlijke tekenband met EM-X keramiek geen 100% garantie bieden. Bij een chemische tekenband en vlooienband kan je ook nog gewoon teken, vlooien en luizen vinden, dit is bij de natuurlijke tekenketting ook zo. Het is daarom belangrijk om de hond regelmatig te controleren op teken en vlooien.

Bij de meeste honden werken de bandjes goed, belangrijk is ook om het bandje elke 2 weken op te laden, door onder de koude kraan af te spoelen en schoon te maken en vervolgens een half uurtje (geen 24 uur zoals sommige sites zeggen) in de zon laten drogen voor het opladen van de EM kralen. Gebruik géén zeep bij de natuurlijke anti-tekenband, hier kunnen de EM kralen niet tegen. Wanneer je de hond wast, doe dan de band af, zeep kan namelijk de werking bij de EM kralen verminderen.

Positieve review tekenband em keramiek hondSTOP druppels en EM kralenketting ervaringGolden retriever puppy met anti-tekenbandHond is tekenmagneet ervaring natuurlijke anti-tekenband em kralenTevreden klant recensie anti tekenband

Ben jij benieuwd naar ervaringen met de natuurlijke teken kralen ketting? Check op onze site het kopje beoordelingen en je vindt  50+ reviews / ervaringen van andere hondenbaasjes die de kralenkettingen bij ons online besteld hebben.  Opzoek naar meer natuurlijke producten tegen parasieten bij honden? We hebben ook Verm-X: natuurlijke wormkruiden voor honden.

In de winter kan je de tekenband een half uurtje onder een UV-lampje voor bijvoorbeeld je nagels leggen. Merk je dat er éxtreem veel teken in jouw omgeving zitten en de tekendruk zo hoog is dat het bandje niet voldoende werkt, dan kan je ook andere natuurlijke producten combineren. Denk aan de STOP! Animal Bodyguard natuurlijke pipetten / druppels of Schapenvet met knoflook.

Je kunt de tekenband ook gebruiken bij mensen, maar omdat dit nog niet lang gedaan wordt hebben wij hier nog geen ervaring van het resultaat.

Natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek keramische kralen teken vlooien band hond bruin blauw

Corgi Blue met de natuurlijke anti tekenband EM-X keramiek kleur legergreon

Een keramische tekenband voor honden is géén echte halsband

Sommige mensen willen de tekenketting gebruiken als een halsband bij hun hond, maar het is belangrijk om de anti-tekenband te gebruiken náást de halsband. Gebruik je alleen de anti-tekenband als halsband dan kan dit onveilig zijn. De tekenketting is erg stevig, maar niet gemaakt om als halsband te gebruiken. Bij héél veel druk kan een tekenband kapot gaan en dit wil je absoluut niet als je naast een drukke weg aan het lopen bent. Gebruik daarom altijd een halsband of tuigje om de hond mee uit te laten en de anti-tekenketting niet om de lijn aan vast te maken.

Wat is de beste natuurlijke vlooienband en tekenband voor honden en werkt de band tegen zandvliegen?

Onze natuurlijke anti tekenbanden met EM kralen zijn vooral bedoeld tegen teken. Er zijn mensen die ze ook als natuurlijke vlooienband gebruiken en daar goede ervaringen mee hebben en merken dat vlooien wegblijven. Omdat geen enkel product (ook chemische vlooienbanden en tekenbanden) 100% garantie geeft, kiezen veel mensen om met natuurlijke middelen te combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de Stop! Animal Bodyguard natuurlijke pipetten / druppels te geven samen met de natuurlijke kralenketting.

De natuurlijke vlooien- en tekenband werkt niet tegen zandvliegen. De zandvlieg komt voor in warmere landen, zoals Frankrijk, Italië, Portugal, Griekenland. De zandvlieg is gevaarlijk en kan leishmaniose (leishmania) overbrengen. Tegen zandvliegen zit er helaas niets anders op dan wel chemische middelen te gebruiken.

___________________________________________

Heb jij iets gehad aan dit artikel? Laat het dan weten in een reactie!

___________________________________________

Delen van dit blog (de link) mag voor niet-commerciële doeleinden, maar alleen als de juiste bronvermelding erbij wordt zet (een link die doorlinkt naar dit blog en onze website). Voor commerciële websites is het gebruiken van de tekst door middel van kopiëren/plakken van de tekst; of tekst op een of andere manier overnemen; en/of foto’s kopiëren en gebruiken niet toegestaan en maakt inbreuk op auteursrecht. Neem bij twijfel contact met ons op.

Bekijk ook de Facebookpagina en de Instagram van Dierenoppas Amersfoort!

Benieuwd naar andere hondenblogs? 

[BLOG] Een hond of puppy laten janken en blaffen, is dit wel zo goed?
[BLOG] Maar dat hoort toch zo? Snuffelbehoefte van de hond
[BLOG] Honden en tennisballen, is het wel zo natuurlijk en gezond?
[BLOG] Hoe herken je een goed en slecht hondentuig?

Volg ons op Facebook en Instagram

3 gedachten over “Werkt het echt?! De Keramische Anti-Tekenband met EM-X kralen Hond

 1. Ingrid Pranger schreef:

  Misschien is mijn ervaring interessant:
  Ik ben een hondentrimmer en had een hond in de salon die altijd muisjes gaat vangen in hoog gras. Heb er 6 teken afgehaald terwijl het baasje er thuis ook al had verwijderd. De volgende keer dat de hond kwam droeg hij zo’n ketting. Ik weet niet of het dit merk ketting was hoor, maar duidelijk wel een echte want….de hond had GEEN teken deze keer. En hij ging nog steeds gewoon het hoge gras in om muisjes te vangen. Het kan dus wel degelijk goed werken. Ik heb daarom net voor mijn eigen honden ook zo’n hanger besteld. Ik gebruik de elektrische tekenhangers, maar ook dat heeft geen 100% bescherming, dus nu ga ik deze kettingen er naast gebruiken.

 2. Anita Severijnse schreef:

  Klopt dat het zeker geen 100% ook niet bij mijn honden. De vraag is echter zouden zonder de tekenketting meer teken op de honden zitten ? en dat weet je nooit 🤨. Ik gebruik er nu druppels bij en gebruik de ketting als sieraad 😃

 3. Manon Koster schreef:

  Wij hebben nu sinds een maand een bandje om en gisteren hebben we inderdaad één teek ontdekt, terwijl we ook preventief behandelen via de dierenarts dus eigenlijk dubbel beschermd en nog niet 100% gegarandeerd.. Jammer want het zijn wel erg dure middelen die je aanschaft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *