Schapenvacht vacht vachtje hond honden mouflon artrose

Heerlijk zacht schapenvacht voor de hond / hondenmand

Onze hond ligt er graag op, een heerlijk zacht schapenvacht. Wij kwamen op het idee omdat onze hond artrose heeft en zij regelmatig op ons schapenvacht ging liggen. Ze vond het lekker liggen, alleen was die van ons wat klein. We zijn daarom opzoek gegaan naar een mooi groot schapenvacht en die hebben we gevonden. Het ligt niet alleen heel fijn, maar het staat ook nog eens mooi bij het interieur!

Waar komen de schapenvachten voor de hond vandaan?

De schapenvachten komen uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavië, waar schapen een lang leven leiden op groene velden. De schapen worden niet voor hun vacht gedood, maar het zijn restproducten.

De verwerking van de vachten is milieuvriendelijk, zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. We werken alleen met toonaangevende Europese looierijen die strenge richtlijnen volgen. De lengte/vormen van de vachten kunnen in werkelijkheid enkele centimeters verschillen.

Veel tevreden honden met hun mouflon schapenvacht

Dat niet alleen onze hond het heerlijk vind liggen, blijkt uit alle foto’s die we afgelopen tijd ontvangen hebben van tevreden hondenbaasjes. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor en het is zo leuk om te zien, je kunt ze vinden op onze Facebookpagina. Zo veel lieve viervoeters die poseren op hun mooie vacht! We hebben er een paar verzameld:

Schapenvacht vacht vachtje hond honden mouflon artrose mouflonvacht

Schapenvacht vacht vachtje hond honden mouflon artrose mouflonvacht

Schapenvacht vacht vachtje hond honden mouflon artrose mouflonvacht

De schapenvachten zijn ideaal om neer te leggen op de vloer of in de hondenmand. Voldoende slaap is voor een hond belangrijk, honden slapen veel. Door te slapen verwerken honden allerlei prikkels. Op een schapenvacht droomt een hond heerlijk weg!

Schapenvachten zijn in de winter comfortabel warm en in de zomer lekker koel. Slapen op een schapenvacht is goed voor de spieren en gewrichten van honden.

Zo houd je de schapenvacht voor de hond mooi

Schapenvachten zijn zelfreinigend door het wolvet wat erin aanwezig blijft. Het heeft een vuil afstotende en bacterie werende functie. In de winter als het vriest even buiten ophangen of met de kant van de haren in de sneeuw leggen dan trekt het vuil eruit en kun je ze opfrissen. Daarna even met een borstel doorkammen.

 • Als de achterkant (het leer) van de vacht nat wordt, bestaat de kans dat het leer hard of stug wordt.
 • Klop de vacht regelmatig uit en laat hem dan ook even luchten. De vacht blijft dan schoon, soepel en fris.
 •  Is de vacht vies, hang hem dan een nachtje buiten in de mist. Wanneer hij binnen gehaald word, laat hem dan op kamertemperatuur drogen.
 • Ligt er sneeuw, leg de vacht dan met de haarkant in de droge sneeuw en laat hem even liggen (doe dit enkel als het niet sneeuwt). Klop hem hierna uit en laat hem op kamertemperatuur drogen.
 • Als de vacht iets vervilt is kun je hem weer mooi zacht en pluizig krijgen door hem voorzichtig te borstelen met een slickerbrush.
 • Natte vlekken behandel je net als je dit bij tapijt doet:
  – Dep de vlek zo goed mogelijk droog (nooit wrijven)
  – Strooi er zout op
  – Verwijder het zout door te stofzuigen of door de vacht goed uit te kloppen.
  – Maak vervolgens een sopje van Woolite.
  – Behandel ​de haren dan met een schone theedoek. Zorg er dan voor dat het leer niet nat wordt.
 • Als de vacht nat is, laat hem dan nooit in de zon of over de verwarming drogen. Dit kan de vacht uitdrogen waardoor hij stug kan worden.

Bekijk ook de Facebookpagina van Dierenoppas Amersfoort.

Scrol naar beneden om onze heerlijke vachten te bekijken!

Benieuwd naar andere blogs? 

[BLOG] Alles wat je wil weten over de koffiehout kauwwortel
[BLOG] De natuurlijke tekenband, werkt dat nou echt?
[BLOG] Hoe vind je een goed hondentuig? Dit wist jij niet! 
[BLOG] Yakstaven, is het allemaal wel zo goed?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *