Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Lisanne, al van jongs af aan ben ik dol op dieren. Op vijfjarige leeftijd liet ik samen met de buurvrouw hun Rottweiler uit. Omdat ik zelf geen hond mocht, liet ik toen ik zes jaar was, elke dag het Kooikerhondje uit van andere buren.

Naarmate ik ouder werd, werd ik steeds meer gevraagd of ik honden uit kon laten en voor dieren te zorgen als mensen weg waren. Daarmee was het idee om hier professioneel mee aan de slag te gaan geboren.

Op juni 2015 studeerde ik af aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO). Tijdens het volgen van deze opleiding, merkte ik dat ik liever met dieren werk. Door mijn passie startte ik in september 2015 met de opleiding voor hondengedragsdeskundige bij de Natural Dogtrainer Education van Calming Signs.

Deze opleiding is gebaseerd op de visie van de Noorse hondentrainer Turid Rugaas en past helemaal bij mij: op een natuurlijke, rustige en positieve manier met honden omgaan.

Inmiddels verzorg ik al een aantal jaren dieren van kennissen en buren wanneer zij met vakantie gaan of een dagje weg zijn. Mijn kennis en ervaring heeft zich inmiddels uitgebreid naar allerlei dieren: honden, katten, knaagdieren, vissen, vogels, reptielen en ook boerderijdieren. Medicatie toedienen is geen probleem. Dieren met suikerziekte kunnen ook verzorgd en geprikt worden, omdat ik hier in de afgelopen jaren ervaring mee heb opgedaan.

Ik ben met dieren opgegroeid en dieren zijn een deel van mijn leven geworden. Wij hebben thuis altijd dieren gehad: katten, konijnen, hamsters, muisjes, ratjes en honden. Door de opgedane ervaring is een brede kennis van allerlei soorten dieren ontstaan en weet ik hoe ik goed met dieren om kan gaan en welke verzorging zij nodig hebben.

Het is mij al vaak overkomen dat baasjes zeggen: “dat doet hij normaal gesproken nooit, naar iemand toegaan die hij niet kent” of “normaal gesproken laat hij zich niet zo snel aaien door iemand anders”.

Voor mij is het belangrijk dat baasjes met een gerust hart op vakantie of naar werk kunnen gaan, waarbij zij zich geen zorgen hoeven te maken over hun huisdier(en). Huisdieren hebben minder stress wanneer zij in hun eigen omgeving verblijven en er elke dag een vaste oppas komt om hen te verzorgen en aandacht te geven.

Naast het verzorgen van katten aan huis, is de webshop van Dierenoppas Amersfoort sinds een paar jaar flink gegroeid. Je vindt hier allerlei producten voor honden en katten waar goed over nagedacht is. Het zijn wat bijzondere en unieke producten, zo natuurlijk mogelijk en goed voor het welzijn van huisdieren. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Opleidingen & bijscholing

2018 Dog agression course bij Amber Batson

2017 Seminar Verlatingsangst bij Amber Batson

2017-2018 Opleiding Welzijn met de hond bij Feedback

2017 Lezing Homeopathie bij Liesbeth Ellinger

2017 Cursus How2talk2dogs bij Angelique Kuijk

2017 Lezing Hond en voeding bij Petra Driesen

2017 Lezing Teambuilding & quality time bij Michelle Vrolijk

2017 Lezing Pijn en gedrag van honden bij Michelle Vrolijk

2017 Lezing Casework studies bij Michelle vrolijk

2016 Lezing Neuswerk en speuren bij Michelle Vrolijk

2016 Lezing Pup en herplaatshond bij Michelle vrolijk

2016 Lezing Blafgedrag bij Michelle vrolijk

2016 Seminar Kalmerende Signalen 2.0 bij Turid Rugaas

2016 Seminar Problem Solving bij Turid Rugaas

2016 Lezing Castratie en sterilisatie bij Petra Driesen

2016 Lezing Trainingsvrij opvoeden bij Petra Driesen

2016 Cursus Hond & Gedrag deel 1 bij Petra Driesen

2016 Lezing Kattengedrag: Help! Mijn kat plast naast de bak! Bij Pet Wellness Center Amersfoort

2016 Workshop BAT (behavior adjustment training). Hoe help je een reactieve hond? Door Monique Bladder

2016 Lezing BAT (behavior adjustment training). Hoe help je een reactieve hond? Door Monique Bladder

2015-2016 Opleiding voor hondengedragsdeskundige Natural Dogtrainer Education bij Calming Signs

2015 Workshop Hondernemen bij Monique Appels

2015 Diploma HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht

2014 Cursus Recallers 5.0 bij Susan Garrett

2014 Lezing Angst bij honden bij Monique Bladder

2013 Workshop Impulscontrole bij Liesbeth Hogendoorn

2012 Lezing De ideale hondenbaas bij Angelique Kuijk

 
error: Op alle tekst en foto\'s rust copyright

Schrijf je in op de nieuwsbrief

en ontvang handige informatie en leuke huisdieren tips

Je bent nu ingeschreven op de nieuwsbrief